Marinatek tarafından üretilen Römorkörler / Servis Botları, farklılaştırılmış olan imalat tekniği ve projelendirilmesi sayesinde dünya standartlarına uygun olarak su üstünde oluşabilecek aksilikleri minimum seviyeye indirerek ağır deniz şartlarında dahi görevlerini tamamlayacak yapıda üretilmektedir.
Marinatek tarafından üretilen römorkörler su üzerindeki çalışmaları esnasında üretim tekniği sayesinde son derece dengeli bir sistemle çalışarak hizmet verir. Özellikle, deniz araçlarının ve su üstü platformların itme ve çekme gibi işlemlerinin gerçekleştirilmesinde dengeli ve güçlü omurga yapısı sayesinde kullanıcılardan tam not almayı başarmıştır.
Üretmiş olduğumuz römorkörler da ana bileşen parçaların tamamı özel olarak projelendirilmiştir. Gövde bileşenlerinde kullanılan parçaların lazer kesim olması ve farklı imalat tekniği sayesinde özellikle su üstünde minimum bakım gerektirecek şekilde imal edilmesi sağlanmıştır.
Klasik imalat yöntemiyle üretilen Römorkörler (Servis Botları) yerine tasarımı ve projelendirilmesi bize ait olan kullanım amacınıza uygun olarak çalışma bölgenizde daha fazla verim alabileceğinizi düşündüğümüz römorkörlerin üretimini yapmaktayız. Kullanmış olduğumuz iç ve dış alandaki koruyucu malzemeler ile de ürünün ömrünü amaçlamayı ve rutin olan bakım masraflarını minimum seviyeye çekmeyi amaçlamaktayız.
Marinatek tarafından üretilen römorkörler, emsallerine nazaran oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. En önemli farklarımızdan bir tanesi denizcilik bilgimizi ve çalışmalarımızı göz önünde bulundurarak imalatını yaptığımız ürünler güven ve dayanıklılık ilkesini ön plana çıkartmamızdır.
Marinatek, herkesin bildiği ürünleri üretmek yerine, herkesin bildiği ürünleri yeni metodu ve tasarımları ile alışıla gelmişten çok daha kaliteli ve ucuza üretmekte ve sahip olduğu ar-ge vizyonu ile sürekli yeni üretim teknikleri tasarlamaktadır.
Römorkör nedir ?
Römorkörler genellikle diğer deniz araçlarının manevralarını kolaylaştırmak veya sağlamak amacıyla itme ve çekme işlerinde, aynı zamanda mavna gibi motorsuz deniz araçlarının ve petrol platformu gibi büyük yüzen yapıların, iş makinelerinin çekilmesi amacıyla da kullanılmaktadırlar. Çalışma alanlarına göre römorkörleri 3 farklı sınıfta incelemek mümkündür.
Römorkör nasıl yapılır ?
Römorkörler kullanım alanlarına göre tasarlanarak ve tasarım aşamasında boyutları, motor gücü, iç tasarımı ve çalışma sahası göz önünde bulundurularak genellikle çelik sac malzeme ile gövdesi oluşturulan su üstünde hizmet veren deniz araçlarıdır.
Römorkör imalatının faydaları nedir ?
Römorkör imalatının faydaları bilinen standart kullanım amaçlarının yanında özellikle kurtarma ve ulaştırma alanında büyük fayda sağlamaktadır.
Deniz de oluşabilecek / alınabilecek herhangi bir darbe karşısında Marinatek tarafından üretilen römorkörlerin denizde zarar görme ihtimali oldukça düşüktür. İmalat yapısı sayesinde römorkörlerin hizmetlerini her koşulda tamamlaması amaçlanmıştır.
Marinatek firmasının ürettiği römorkörler draft ve firebird yönünden Dünya standartlarındadır. Emsallerine nazaran oldukça dayanıklıdır. Marinatek römorkörlerine bağlayacağınız ne olursa olsun su üstünde emniyetli bir şekilde ilerlemesi amaçlanmıştır.
Klasik köprülere nazaran oldukça dayanıklıdır.Bunun nedeni malzemelerin gerekli hava ve deniz şartları hesap edilerek üretilmesidir. Darbelere ve üstüne binen ağırlık ta köprünün ömrünü etkilemez.
Bizimle çalışmayı tercih eden müşterilerimizi görmek istermisiniz ? Referanslarımız
Üretmiş olduğumuz römorkörlere imalat aşamasından sonra ekstra olarak koruyucu yalıtım sistemi uygulanır.
Römorkörlerimizdeki bağlantı elemanları oluşabilecek pas ve korozyonun önüne geçebilmek adına özel olarak üretilmektedir.
Römorkörler de kullanılan ana donatılar ve malzemelerin tamamında ürünün mukavemetini artıran özel bileşenlerin kullanılmasına özen gösterilmiştir.